Lise Nørgaard 100 år


Kontakt

post@koebenhavner-oplevelser.dk

Skriv gerne og få hurtig svar.
CVR 29 42 33 69
Tlf. 31 44 36 00


Firmaer, foreninger og private kan få deres egen guide.

Ring eller skriv en mail

Læs mere

Lise Nørgaard - 100 år i 2017

Privat tur om Lise nørgaard - klik og læs mere

Lise Nørgaard fylder 100 år den 14. juni. Stort tillykke til "Moder Matadors" skaber.

Fødenavnet er Elise Jensen den 14. juni 1917 og datter af købmand  Jensen.

Elise Jensen er den første fødte og faderen havde nok regnet med at få en dreng og skulle have sagt Kun en pige.

Familien Jensen tilhørte det bedre borgerskab i Roskilde. Familien havde flere adresser i Roskilde, dels over købmandsbutikken i Algade, i den herskabelige villa og andre steder.

Lise Nørgaard gik i privatskole og gik til dans med borgerskabets andre børn. Senere kom hun i journalistlære på Roskilde Dagblad og blev gift 2 gange. Fra sit andet ægteskab bærer hun navnet Nørgaard.

Faderen solgte købmandsbutikken i 1919 og åbnede en kolonial grossist virksomhed, altså leverede han kolonialvarer til byens andre købmænd.

Oplev Roskilde og Lise Nørgaard med Kulturens Venner

Matador. Lise Nørgaard mener ikke, at Matador ikke har meget med Roskilde at gøre. Byen Roskilde mener selvfølgelig, at Korsbæk er sammenlignelig med Roskilde.

Ved at læse om Lise Nørgaards liv i hendes bøger og diverse artikler fås et meget godt billede af hendes spændende liv og levned. Det giver også en ide om hvor Lise Nørgaard har sin inspiration fra til Matador.

Et eksempel: Som barn stod hun engang i en købmandsbutik og ventede på at blive ekspederet. I butikken ventede også en repræsentant fra hendes faders grossitvirksomhed. Det var Lise's tur til at blive ekspederet og en af borgerskabets bedre fruer kom ind i butikken og jo hun blev selvfølgelig ekspederet først.

I Matador kommer Mads Skjern som repræsentant ind i Damernes Magasin i Korsbæk. Han må vente og vente og vente, for borgerskabets bedre fruer skulle ekspederes først. Det er jo meget nærliggende, at Lise's oplevelse i købmandsbutikken bliver til begyndelsen på serien Matador.

Sådan er der mange sjove og gode historier og sammenligninger mellem forfatterens barndom og ungdom og hændelser i Matador.

 

Privat tur om Lise Nørgaard arrangeres gerne - klik og læs mere