Assistens Kirkegården


Kontakt

post@koebenhavner-oplevelser.dk

Skriv gerne og få hurtig svar.
CVR 29 42 33 69
Tlf. 31 44 36 00


Firmaer, foreninger og private kan få deres egen guide.

Ring eller skriv en mail

Læs mere

Assistens Kirkegården - et nationalt klenodie
Se alle ture på kirkegårde <= klik

Gennem århundreder var kirke-gårdene i København overfyldte efter pestepidemier og derfor blev der anlagt en "assisterende" - dvs. "en hjælpekirkegård" på Nørre Fælled i 1761.

Den var først for storbyens fattige borgere og deres døde, som blev begravet "derude på landet". Ind i 1800-tallet blev kirkegården det hvilested for mange af Danmarks store kulturpersonligheder.

Oplev Assistens Kirkegården med Kulturens Venner

Assistens Kirkegården er den smukkeste og historisk set mest interessante kirkegård og gennem 250 år har københavnerne begravet deres døde her.

Som før nævnt var den fattigmands kirkegård de første 20 år. I 1785 ønskede en kendt mand Johan Samuel Augustin (1715-1785) at blive begravet ude på Assistens Kirkegården og ind i 1800-tallet dannede det mode for kendte kulturpersonligheder og rige borgere at blive begravet her.

Mange af guldalderens malere, forfattere og komponister ligger begravet her. Det er bl.a.  Friedrich Kuhlau, J.E. Hartmann, Johan Hormann, C.W. Eckersberg, Christen Købke, P.C. Skovgaard, Wilhelm Marstrand, H.C. Ørsted, Henrik Hertz, Nicolai Abildgaard, Jens Juel, H.V. Bissen, Peter Faber og mange flere.


Kulturvandring på Assistens Kirkegården. Hør om guldalder, filosofi, bysladder og meget mere, når vi besøger cirka 20 kulturpersonligheders grave og deres samtid. Det er gribende fortællinger som næsten bliver til "levende fortællinger".

Hans Scherfigs gravminde er en skildpadde. Dan Turèlls gravsted har små hilsner i form af kuglepenne, en tom whiskeyflaske, lys, dukker m.v. Sangerinden Natasja Saad's gravsted gøres nærværende med lys og altid friske blomster. Trods det at hun ikke er her mere, så dyrkes hun stadig.

Også de Hjemløses Gravsted, Regnbuegravstedet, Michael Strunge, Jens Jørgen Thorsen, Andreas Bodenhoff, barbermaler John Christensen, komponisten Friedrich Kuhlau, H.C. Andersen, Søren Kierkegård og andre.

Velkommen til 1½ til 2 spændende timer.

Mødested Assistens Kirkegården, Kapelvej 2.


Bestil en privat omvisning

Ingen gruppe er for lille og ingen for stor.

Brug gerne nedenstående kontaktformular.

Oplys gerne hvilken tur som ønskes og evt dato og tid.

Forfirmaer, foreninger og private.

Hurtigt svar.

 
 
 
 
 

Søren Kierkegaards gravmæle

En skildpadde er

Hans Scherfigs gravmæle

Omvisning på Assistens Kirkegården

Dan Turèlls tidligere gravsted

det er nu nyanlgt i 2016

Den nye Metro Cityring

har taget en bid af Assistens Kirkegården

Ældre russiske gravsted

købt af kejserinde Dagmar

til hendes ansatte