Kontakt
post@koebenhavner-oplevelser.dk
Skriv gerne og få hurtig svar.
CVR 29 42 33 69
Tlf. 31 44 36 00
Firmaer, foreninger og private kan få deres egen guide.
Ring eller skriv en mail
Carlsberg historien fra 1847 og til nutiden
Privat rundtur i Carlsbergbyen - læs mere
Brygger I.C. Jacobsen (1811-1887) havde sit bryggeri i Brolæggerstræde i det indre Københvn. Han fremstillede hvidtøl, ligesom de cirka 100 andre bryggerier.
Han ville gerne fremstille bayersk øl, men det krævede rent vand og plads til lagring.
I 1847 gravede man ud til den nye jernbane fra København til Roskilde.
I bakkerne ved Valby fandt man rigelig med frisk drikkevand.
Så I.C. Jacobsen fik tilladelse af kongen til at bygge et bryggeri på Valby Bakke og det kom og det hed selvfølgelig Carlsberg.
Allerede 10. november 1847 stod de første bygninger klar og produktionen kunne begynde. Derfor regnes 10. november som Carlsberg bryggeriets fødselsdag.
Sønnen Carl Jacobsen (1842-1914) tog på en 4-årig uddannelsesrejse (1867-71)rundt i Europa og lærte om moderne bryggeridrift.
Ved sønnens hjemkomst havde faderen bygget Anneksbryggeriet som sønnen fik lov til at boltre sig på.
Carl Jacobsens øl blev snart mere populær end faderens bayerske øl og derfor opsagde I.C. Jacobsen lejemålet af Anneksbryggeriet. Carl var efterhånden blevet en velholdende mand, så han opkøbte nabojordene og byggede sig eget bryggeri. Derfor 2 forskellige navne: Gamle Carlsberg (faderens bryggeri) og Ny Carlsberg (sønnens bryggeri).
Fader og søn blev dødelig uvenner og der blev bygget en mur for at adskille de 2 bryggerier. Fader og søn blev først forenet ved I.C. Jacobsens død i Rom i 1887.
De 2 bryggerier fortsatte adskilt og blev først forenet i 1906.
Carl Jacobsen fik opført bl.a. Elefantporten og hans villa ud mod Valby Langgade.
Carl Jacobsen døde i 1914 og udviklingen af Carlsberg fortsatte de næste 90 år og den sidste pilsner blev brygget på Carlsbergrunden i 2008.
Visit Carlsberg er eget besøgscenter Visit Carlsberg, som har etableret et mikrobryggeri og en restaurant. Der stod nemlig i fundatsen, at der skulle brygges øl på grunden og derfor det nye mikrobryggeri.
Omvisning i Carlsbergbyen
Brug formmail nedenfor.
Hvem er gruppen og antal deltagere og ønsket dato.
Få hurtig svar og en god pris.