Frederiksberg Have


Kontakt

post@koebenhavner-oplevelser.dk

Skriv gerne og få hurtig svar.
CVR 29 42 33 69
Tlf. 31 44 36 00


Firmaer, foreninger og private kan få deres egen guide.

Ring eller skriv en mail

Læs mere

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have blev anlagt sammen med slottet i årene 1699-1704.

Haven blev først anlagt som en barokhave, dvs. strengt symmetrisk.

I slutningen af 1700-tallet og ind i 1800-tallet blev den engelske romantiske have den førende stilart indenfor havearkitektur i Europa.

Således fik Frederik 6. (konge 1784-1839) omlagt haven til den nuværende romantiske have med buede gange, kanaler, øer og lysthuse. 

Haven er skabt til gå på opdagelse i. Kendetegnet er kanalerne, de slyngede stier og beplantningen med de femmedeartede træer og buske.

Andre spændende indslag er det kinesiske lysthus, et tempel, en gravhøj, et schweizerhus, en kølig kildegrotte og andre elementer.

Frederik 6. fik lejlighedsvis åbnet Frederiksberg Have for den københavnske befolkning og kongen holdt meget af, at sejle rundt på kanalerne og iført sin elskede admiralsuniform. Undervejs hilste han på befolkningen som stod  langs kanalen og klappede når kongen kom sejlende.

Frederiksberg Have blev permanent åben for offentligheden i 1852.

Haven ejes nu af Staten og den vedligeholdes for "Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme". Flot navn i disse moderne tider.

Andebakkenøen er helliget en koloni af fiskehejrer. Man kan følge fiskehejrernes liv direkte på et webcam (<= klik på link) som er opsat på øen. 

Populær er også fiskehejre manden, som sidder på en bænk og fodrer de efterhånden tamme fiskehejrer. På en gåtur rundt i Frederiksberg Have mærker man at naturen stortrives her midt i storbyen.

Kom med på en rundtur gennem Frederiksberg Have og hør om havens historie. 

Frederiksberg Allé

Templet.....

Hejremanden

Det kinesiske lysthus

.... og kildgrotte

Elefanthuset ser fra

Frederiksberg Have