Læs mere


Kontakt

post@koebenhavner-oplevelser.dk

Skriv gerne og få hurtig svar.
CVR 29 42 33 69
Tlf. 31 44 36 00


Firmaer, foreninger og private kan få deres egen guide.

Ring eller skriv en mail

Læs mere

Frederiksstaden - er kulturarv

Frederiksstaden er bydelen mellem Nyhavn, Bredgade og Esplanaden. Frederikstaden blev anlagt  1750- 1760 og med Amalienborg palæerne i centrum. Det var 4 adelige familier som byggede palæerne som privatbolig og de er altså ikke opført som kongebolig.  Stilarten er rokokko og nyklassi-cisme.

Midt på pladsen står rytterstatue af Frederik 5. I samtiden kostede statuen  formue at skabe, men er også en af Europas prægtigste.

Turen begynder på Amalienborg Slotsplads hvor vi kikker på de 4 palæer og rytterstatuen. Herlighed og pragt som blev skabt i Enevældens storhedstid. Klik og læs mere

Videre til Marmorkirken (påbegyndt 1749, dog først færdig i 1894), Den russiske ortodokse kirke (færdig 1883 - kejserinde Dagmar tog initiativ til byggeriet) og Frederiks Hospital (nu Kunstindustrimuseum).

Du hører om danske konger og dronninger, Enevælden, stilarter og meget mere.

Salys rytterstatue: Midt på pladsen står rytterstatue Frederik 5. Den nye bydel skulle naturligvis have en rytterstaue af den enevældige konge. Man valgte den nyuddannede billedhugger Saly til opgaven. Arbejdet varede i 20 år og rytterstatuen blev afsløret i 1771.

Asiatisk Compagnie var "den glade giver" troede de. Efterhånden som de mange regninger indløb, stivnede smilet en smule.

Resten af historien får du på turen.

Den flotte Frederikskirken (Marmorkirken) med sin flotte kuppel skulle være kronen på værket, men kirken blev først færdig i 1870'erne.

Den russiske kirke står med sine flotte gyldne kupler og Frederikshospital (nu Desigmuseum) var byens rigshospital dengang ..

Efter en brand på Christiansborg i 1794 flyttede kongefamilien "midlertidigt" til Amalienborg.

Vores kongelige tur fortsætter gennem Amaliehaven og langs havnefronten med information om dengang der sejlskibe, pakhuse og sømandshistorier til.

Turen slutter i Nyhavn 

Frederiksstaden i billeder

Christian 9.s palæ og nu Dronn. bolig

Saly's fine rytterstatue

Amalienborgmuseet viser kongelig historie

Gardere på vagt

Frederiks Kirke i Frederikstaden

Dronningens 40 års junilæum