Middelalderbyen


Kontakt

post@koebenhavner-oplevelser.dk

Skriv gerne og få hurtig svar.
CVR 29 42 33 69
Tlf. 31 44 36 00


Firmaer, foreninger og private kan få deres egen guide.

Ring eller skriv en mail

Læs mere

Middelalderbyen


København blev grundlagt i 1167 af biskop Absalon. Datidens København lå indenfor Vester Voldgade, Nørre Voldgade og Øster Voldgade (i dag Gothersgade). 

2 store bybrande i 1728 og 1795 gav plads til nye gader og huse.  Derved forsvandt middelalderens stræder og gyder og nye og bredere torve og gader kom til. Det er bl.a. Frederiks-berggade, Nygade og Nytorv.

Oplev Københavns middelalderby med Kulturens Venner 
Grupper er velkommen.
Få en omvisning i middelalderbyen.
Firmaer. foreninger, seniorgrupper, familie og venner .
Ingen grupper er for stor og ingen gruppe er for lille.
Klik her og skrive en mail 


Bybrandene udraderede middelalderens og renæssancens huse og det gav plads til huse i de nye stilarter rokokko og nyklassicisme.

I middelalderbyen lå der 6 kirker og kirkegårde indenfor voldene. Pestepidemierne tog mange døde med sig og ligene fyldte op på kirkegårdene. Der lå flere klostre rundt om i byen, de forsvandt ved Reformationen i 1536.

Byens befolkning havde husdyr i stalde og ofte i lejlighederne. Man smed affald på gaderne og derfor et frygteligt griseri. Grise og rotter sølede sig i gadernes affald, og det skabte epidemier og sygdomme.

Byens håndværkere fordelte sig i gaderne. Slagterne omkring Nikolaj Kirke og skomagerne i en anden gade.

Middelalderens gadenet eksisterer stadig, det er bl.a. Vestergade, Farvergade, Vandkunsten, Magstræde, Snaregade og mange flere. I middelalderen gik strandlinien langs med Støget. Opfyld af affald skabte den nuværende strandlinie.

I senere århundreder lå byens offentlige toiletter i Magstræde og Snaregade, som yderligere fyldte havnen op.

Middelalderens kirker og kirkegårde er væk, i stedet fik kirkegården udenfor voldene, det er bl.a. Assistens Kirkegården, Holmens Kirkegård og Garnisons Kirkegård.

Tag med på omvisninger på Assistens kirkegården klik her og Holmens Kirkegården - klik her.


Mennesker og historie indenfor voldene. Tur fra Rådhuspladsen og gennem de mid-delalderlige gader og undervejs ser vi på huse, myter, sociale forhold, fattigdom, prostitution og meget mere. Det er forhold som er svært at forholde sig til i nutidens rene og hyggelige gader.

Middelalder gård i Magstræde

Vandkunsten - byens brønd dengang

Magstræde - fra middelalder

Stald i lejlighed i Magstræde

Vandkunsten - huse fra 1700-tallet

Biskop Absalon

Grundlægger af København

Foto: Wikipedia