Rundetårn


Kontakt

post@koebenhavner-oplevelser.dk

Skriv gerne og få hurtig svar.
CVR 29 42 33 69
Tlf. 31 44 36 00


Firmaer, foreninger og private kan få deres egen guide.

Ring eller skriv en mail

Læs mere

Rundetårn- hvorfor nu det

Tænk hvis du var borger i 1600-tallets København. Mange handlende der faldbød deres varer, fattigdom og snavs i gaderne. Midt i dette virvar lader Christian 4. opføre et rundt tårn med en sneglegang hele vejen op.

Byens borgere har nok kikket nysgerrigt til, og tænkt: Hvorfor bruger kongen penge på så mærkelig en bygning.

Christian 4. lod tårnet påbegynde i 1637 og det stod færdig i 1642. Sammen med tårnet lod han på begynde opførelsen af Trinitatis Kirke, som dog først stod færdig i 1656. Tårnets højde er 34,8 meter og observatoriet som er 6,75 meter. Så i alt ca. 42 meter.

Rundetåen har en bred spiralformet gang belagt med mursten på højkant.

Udenfor øverst på Rundetårns facade findes en forgyldt inskription: en rebus. Christian 4.s egenhændige skitse til den opbevares i Rigsarkivet.

I 1716 besøgte zar Peter den Store og hans hustru København. Han ville gerne opleve Rundetårn og blev kørt derop i hestevogn. Hvis Rundetårns mure kunne tale, ville der nok komme mange gode historier frem.

Rundetårn er ikke kun et rundt tårn, men også udstillinger og mange kulturaktiviteter i løbet af året. Alle disse spændende aktiviteter afholdes i salen på loftet over Trinitast Kirke.

Der kunne skrives meget mere om Rundetårn her, men det vil vi undlade.  Du kan i stedet for læse mere på Wikipedia eller på Store Danske Encyklopædi eller Rundetårns egen hjemmeside.

Invitation: I stedet for blot at læse inviteres du til at tage med på en tur op i Rundetårn på en omvisning. Hør mange spændende fortællinger om tårnet og besøg nogle af de rum, som publikum ikke har adgang til. Velkommen


Den flotte sneglegang

Rundetårn er stor og flot

Mange seværdigheder i København

Flot udsigt fra Rundetårn

Rundetårn har en "kyssebænk"

Trinitatis Kirke