Roskilde


Kontakt

post@koebenhavner-oplevelser.dk

Skriv gerne og få hurtig svar.
CVR 29 42 33 69
Tlf. 31 44 36 00


Firmaer, foreninger og private kan få deres egen guide.

Ring eller skriv en mail

Læs mere

Roskilde - kongernes by

Roskilde er en af Danmarks ældste og mest seværdige byer. Den blev anlagt af vikingerne for 1000 år siden, som en handels og boplads. Skibe kom sejlende ind ad fjorden og handlede deres varer i byen. Efterhånden voksede Roskilde til og byen fik købstadsrettigheder.

I  1100-tallet lod biskop Absalon påbegynde bygning af Roskilde Domkirke og i middelalderen lå der 5 store klostre i byen.

Oplev Roskilde med Kulturens Venner

I 1157 fandt Blodgildet sted på Kongegården i Roskilde. Byen havde da en størrelse på cirka 500.000 m2, hvilket var kæmpe stor by efter datidens forhold.

I 1400-tallet blev Roskilde Domkirke begravelsesplads for danske konger og dronninger.

Stænderforsamlingen i Roskilde blev fra 1835 til lokale folkemøder og en forløber for ophævelsen af Enevælden og indførelsen af demokratiet med Grundloven af 1849.

Louis Pio (1841-1894) er født i Roskilde og han var en socialistisk pioner, der grundlagde den organiserede arbejderbevægelse i Danmark og regnes for grundlæggeren af Socialdemokratiet. Louis Pio ligger begravet på Vestre Kirkegård.


Byvandringen begynder ved Krukkerne på Hestorvet. Vi ser nærmere på Gråbrødre Kirkegård med grave for bl.a. komponisten C.E.F. Weyse og forfatteren Gustav Wied. Forbi Roskilde Kloster og langs Algade, der engang var hovedlandevej fra København. Stændertorvet og Roskilde Palæ har relation til Stænderforsamlingen 1835 og Grundloven i 1849.

Sluttelig en tur rundt om Roskilde Domkirke med kapeller for danske konger og dronninger.


Roskilde Domkirke er en pragtfuld oplevelse. Tilbydes som ekstra oplevelse på  byvandringer i Roskilde. Læs mere


Private byvandringer i Roskilde for personaletur, foreninger og familie-/venngrupper er velkommen. Kan bruges som en sommertur for personalet eller anledning til at samle familien. Læs mere

Gruppe byvandring i

Roskilde 2016

Rhododendron

på Gråbrødre Kirkegård

Palæet i Roskilde

Indgang til spændende

Gråbrødre Kirkegård

Roskilde Dagblad hvor

Lise Nørgaard var journalist

Roskilde Domkirke

Læs mere

Wikipedia - om Roskilde

Visit Roskilde - om Roskilde by og seværdigheder

Sjællandske Medier - nyheder om Roskilde

Roskilde Museum - fortidens Roskilde