Valby


Kontakt

post@koebenhavner-oplevelser.dk

Skriv gerne og få hurtig svar.
CVR 29 42 33 69
Tlf. 31 44 36 00


Firmaer, foreninger og private kan få deres egen guide.

Ring eller skriv en mail

Læs mere

Valby - fra landsby til storby

Privat byvandring i Valby eller Carlsbergbyen - klik og læs mere


Valby var landsby tilbage til middelalderen. Storbønderne  mødtes ved Valby Tingsted for at tage vigtige afgørelser for landsbyen.

Indtil 1778 gik landevejen til København gennem Valby og der efter blev vejen ført forbi Frederiksberg Slot og Valby mistede sin betydning.

Efter 1850 skete en tiltagende industrialisering i København og Valby, bl.a. blev Carlsberg grundlagt i 1847 og andre industrivirksomheder fulgte efter de følgende årtier.

Brygger I.C. Jacobsen opførte et laboratorium og hans søn Carl Jacobsen byggede den prægtige Jesuskirke, som deres gravkirke. En kirke med inspiration fra det klassiske Grækenland og Rom.

Valby Bibliotek er den tidligere rytterskole fra 1700-tallet. Rytterskolen var en grundskole for almuen.

Den første jernbane blev i 1847 ført forbi Valby og byens station er fra 1848.    I 1905 blev Nordisk Film anlagt på Mosedalsvej og mange af Olsenbande filmene er optaget i og omkring Valby.

Carlsbergbyen (klik) er et ny spændende bydel som opstår i disse år. Her er bygget professions højskolen UCC, et højhus Bohrs tårn, 22 forskerboliger og der sker spændende mange nye tiltag.

 

Byvandring om Valby fra fortid til nutid. Hør om og oplev de steder som er nævnt ovenfor. Fra Tingstenene, Nordisk Film, Rytterskolen (nu  Valby Bibliotek), bomuldsspinderiet, Valby station, Jesuskirken og Valby Villaby til  Carlsbergbyen.

Tingstenene

Carlsberg bryggeriet

Valby Station

 
 
 
 
 

...