Vestre Kirkegård


Københavner oplevelser
Mail: post@koebenhavner-oplevelser.dk

 

Vestre Kirkegård - Danmarkshistorie


Vestre Kirkegård er Danmarks og dermed Skandinaviens største kirkegård og den ligger i Valby. Kirkegården blev indviet 2. november 1870 og det gav mere gravplads i Københavns Kommune. Kirkegården fik først sin nuværende struktur og form i 1880'erne.

På Vestre Kirkegård ligger mange kultur-personligheder med tilknytning for  kunst, musik, scenekunst, politik og industri.

En kulturvandring på kirkegården er næsten som en en tur gennem nyere dansk historie. Der er mange spændende fortællinger om kirkegården og dens mange "beboere".
Grupper: Private grupper kan få deres egen guide til en omvisning på Vestre Kirkegård. Personalegrupper, foreninger, seniorgrupper, familie og venner.
Husk: Ingen gruppe er stor og ingen gruppe er for lille. 
Udfyld skema med navn, ønsket dato og ønsker.
Gode og informative guider.

Vestre Kirkegård rummer også afdelinger for Frelsens Hær, muslimsk samfund, mosaisk samfund, katolsk samfund, færøsk samfund, grønlandsk samfund og andre grupper.

Kirkegården er næsten som en botanisk have med mange sjældne træer. Her er et rigt fugleliv og egern har kronede dage her. Der bruges ikke sprøjtegifte overhovedet. 


Det Røde Hav

En af Danmarks smukkeste gravpladser er det Røde Hav, hvor social-demokratiske ministre og statsministre gennem de sidste 80 år ligger begravet. Søen har derfor fået tilnavnet "Det Røde Hav".

Traditionen begyndte da Stauning døde i 1942 blev han begravet ved søen. Siden da er det "velfærds-samfundets arkitekter (politikerne) som er stedt til hvile her. Det er bl.a. Vilhelm Buhl, H.C. Hansen, Hans Hedtoft, Per Hækkerup, Jens Otto Krag og andre. Fornylig er Anker Jørgensen stedt til hvile ved siden af sin Ingrid.

Jens Kampmann hviler også på Vestre Kirkegård, men ikke lige ved Det Røde Hav. Stifteren af Socialdemokratiet Louis Pio (1841-1894) døde i Chicago USA og i 1920 blev hans jordiske rester hentet til Danmark i anledning af Socialdemokratiets 50 års jubilæum (1921). Datteren Sylvia Pio ligger begravet ved siden af faderen. Louis Pio er født i Roskilde <= byvandring

Kom med på en tur rundt i "undervedenen" på Vestre Kirkegård og hør mange sjove og underfundige historier om de mange kulturpersonligheder, som hviler her.


Kulturvandring på Vestre Kirkegård begynder ved Sjælør Station. Vi ser og hører om tyske krigergrave, muslimske grave, Frelsen Hærs gravsted, Stjernevejsprojektet, Det Røde Hav og gravsteder for socialdemokratiske ministre og videre til gravsteder for kendte kunstnere, musikere og videnskabsfolk. Varer 1½ til 2 timer - afhængig af vejr og deltager nesinteresse og spørgelyst.


Kontaktformular

Spørg gerne om omvisning på Vestre Kirkegård.

Hvem er gruppen og antal deltagere.

Hør om rigets magtfulde mænd og kvinder, som ligger begravet her.

En større oplevelse end man lige regner med.

 
 
 
 
 

Nordre Kapel


Blomster ved Anker Jørgensens grav


Knud Rasmussen gravsted


Stjernevejs projektet -

som er en del af Østre Kapel

Læs mere

Wikipedia - om Vestre Kirkegård

Store Danske - kort artikel

Københavns Kommune - om Vestre Kirkegård

Københavns Kommune - 12 spændende gravsteder på Vestre Kirkegård

Visit Copenhagen - information om Vestre Kirkegård

AOK - om byens åndehuller

Altinget.dk - Ankers sidste hvilested

Blogspot.com - Socialdemokraters gravsted .

Kristelig Dagblad - grave som fortjener bevarelse

Jazz.dk - Jazzmusikere på Vestre Kirkegård

Politiken - nu taler gravstederne på Vestre Kirkegård